2016. október 1., szombat

Miden jo, ha a vege jo :)

A  fordulat :)

Egy teljesen mas ugyben utaztunk a kozeli megyeszekhelyre,mikor az ut szeli arokparton megpillantottunk egy kis tablat 'tanya elado' hirdetessel. Kicsit hezitaltunk,hogy erdemes-e megallnunk erdeklodni, hiszen mar annyi csalodason voltunk tul. Megis ugy dontottunk par szaz meter utan, hogy visszafordulunk,mert azzal nem veszitunk semmit , ha megkerdezzuk. Egy teljesen egyenes ut vitt be a tanyaba kb. 280m volt a muuttol. Elso ranezesre nagyon tetszett,de akkor meg semmit nem tudtunk rola.
Egy baratsagos idos hazaspar fogadott minket, ket puli (fekete es feher) tarsasagaban. A kutyusok nem voltak olyan baratsagosak,mint a gazdaik, igazi tanyasi hazorzok voltak,mint amilyet mi is szeretnenk majd. Biztonsagos tavolsagbol ugatva probaltak velunk kozolni, nem szivesen latott vendegek vagyunk a tanyan. Ez a viszonylag nagy teruleten fekvo ingatlan kisebb erdo kozepen allo hazzal es mellekepuletekkel. Pont olyan volt,mint amilyet elkepzeltunk, szantoval,legelovel, fele-fele aranyban. Nem tul tavol a muuttol es nem tul kozel a szomszedokhoz :)
 A latogatas utan ugy bucsuztunk el, hogy mindenki alszik erre az uj helyzetre, ha atgondoltuk es ugy dontunk, hogy szeretnenk,akkor telefonon felvesszuk a kapcsolatot. Elso latogatasunk utan 3 hettel arra jutottunk, ha ezt vegre nekunk szanja a sors, akkor mi bizony nem tiltakozunk ellene es belevagunk. 

2016 szeptember: Boldogsagunk hatartalan,mert annyi varakozas es almodozas utan vegre a nevunkre kerult oly regota ahitott tanyank!!! :)
Az elet trefaja az,hogy nem a modern technikai vivmanyokkal talaltuk meg az otthonunkat,hanem egy kis ferde tablan az ut szeli arokparton. Hat kerem szepen ezt nevezzuk mi a sors ironiajanak...
Kicsit olyan az erzesunk,mintha a tanya valasztott volna minket es nem mi 'Ot'!!


Vegszo:
Ezt a tortenetet ajanljuk azoknak,akik meg e kihivas elott allnak. Mi is sok sok evet vartunk erre a pillanatra, hogy a rengeteg munka es lemondas vegre meghozza gyumolcset. Kozben persze volt siras,nevetes,almatlan ejszakak,de mostmar batran allithatom,hogy megerte. Termeszetesen jovunk majd a folytatassal. Egy elcsepelt,de annal igazabb kozhellyel had koszonjunk el toletek:
SOHA NE ADD FEL!!!

Szamunkra e mondat sorai abban a pillanatban valtak valosagga,mikor beleptunk SAJAT otthonunk kicsiny,nyikorgo kertkapujan!

Udvozlettel: Delibab Tanya

Kata es Norbi :)
2016 Oktober


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése