2016. október 16., vasárnap

Egy regebbi gondolat.


Elertunk arra a pontra,hogy elegunk lett ebbol az ugymond "teljesitmenyorientalt" vilagbol,ahol mindenki "kozmu-rabszolgakent" eli mindennapjait,tengeti eletet. 
 Dolgoztam kulfoldon, mindig es mindenhol azt ereztem,hogy egy megturt bevandorlo vagyok. Sehol nem tudtam tokeletesen beilleszkedni hiaba probaltam hasznos tagja lenni az eppen aktualis orszagnak. Isten tudja miert, talan azert,mert tul erosek a gyokereim,mindig haza vagytam! Az volt az almom,hogy vegre egyszer ujra otthon eljek szeretett szulofoldemen!!! 
Ez az elanyagiasodott vilag engem is bedaralt a rendszer reszeve tett es "zombi" modon kovettem a hozzam hasonlo tobb millio embert. Azt gondoltam ez a jo ut! Hazat vettem,nagy autot,haszontalan ocska targyakat,amirol ugy gondolja az ember ettol lesz boldog. Teljes tagja voltam ennnek az eltorzult fogyasztoi tarsadalomnak. Allandoan azt ereztem,hogy ez nem jo, es nem vagyok boldog csak ideig oraig. Folyamatosan kerestem a lehetoseget,hogy mikepp tudnek otthon elni. 
Arra jottunk ra a Parommal,hogy tisztesseges modon otthon,csak ugy tudunk megelni ha drasztikusan csokkentjuk a kiadasainkat! Nem vagyunk uzletemberek,mi csak abbol tudunk megelni amit a ket kezunk munkajaval megkeresunk. Legtobb kiadas a csaladban a rezsi. Ezzel kell kezdenunk a kiadasok csokkenteset. Arra is rajottunk csak ugy tudjuk csokkenteni a kiadasunkat,ha kiszallunk a "mokuskerekbol" es mondjuk kimegyunk egy tanyara ahol meg tudjuk termelni az etelunket,van tuzifank, stb. 
Lassan osszeallt bennunk a kep,az az ut ,amit kovetnunk kell. Atalakult ertekrendszerunk olyanna mint ami az oseinket is atsegitette a nehez idokon. Regen nem sirankoztak az emberek allandoan,pedig sokkal szegenyebbek voltak mint most mi. Mostmar sokkal nagyobb oromet okoz nekunk egy kis ugralo kecske vagy egy szaladgalo kiscsibe,mint egy haszontalan targy, amirol azt gondoltuk, hogy ettol vagyunk boldogok. Nincs szebb a szabadban futkarozo allatoknal, az akacfa-virag illatanal, a novekvo kis novenyeknel. Ha valaki kerdezne ezt valaszolnam: Ez az igazi boldogsag, ez az ELET!!!


Igenis kotelessegunk,hogy sokkal egyszerubben eljunk,s felejtsuk el a nagyvilagi pazarlo eletet. Terjunk vissza az igazi eletbe es nem vegyunk el tobbet az anyafoldbol csak amennyire szuksegunk van az eletben maradashoz! Vannak emberek, szerencsere egyre tobb, aki hasonloan gondolkodik,mint mi! Remelem lesz eronk,idonk es energiank,hogy ezt az utat vegigjarjuk. Ha csak egyetlen egy ember elgondolkododik ezen az irason,mar megerte raszanni az idot.

Szep Napot !!! 



Tisztelettel Kata+Norbi


2 megjegyzés:

  1. Szia,
    tetszett az írás.
    Ha nem is pont ezt, de valami hasonlót valósítok meg én is, bár sajnos nem magyarországon. Lényeg a szabadságérzés..
    Üdv
    Gergő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi sok sikert hozza :) Es tudod soha ne add fel !!! :)

      Törlés