2016. szeptember 26., hétfő

Megis inkabb tanya :)

Kozben megint eltelt 3 ev, es ekkor mar 2012-t irtunk. Olyan helyen volt szerencsenk elni,ahol rengeteg farm volt es testkozelbol erezhettuk a videki elet adottsagait. Ez az idoszak eleg fontos resze volt az eletunknek, mert szep lassan ekkor fogalmazodott meg bennunk,hogy tanyan szeretnenk elni. Tudtuk,hogy rengeteg munka var majd rank,de ennek tudataban is egyre erosodott az elhatarozasunk. Ugy gondoltuk 2013 elejen, a hobbitelek helyett egy sokkal nagyobb kihivas ele allitjuk magunkat es egy TANYA vasarlast celzunk meg. Ez egy eleg eles valtas volt a parszaz negyzetmeter helyett, egy tanya es hozza tartozo fold lett a cel. Nem is sejtettuk mekkora faba vagtuk a fejszenket. Ehhez merten kezdtunk bele a potencialis ingatlan felkutatasaba. Ujsag,internet es egyeb forumokon keresgeltunk,hatha raakadunk a nekunk megfelelo parameterekkel rendelkezo hazikora. Nagy lelkesedesunk akkor kezdett hanyatlani amikor sokadszorra sem talaltunk semmi,ami esetleg jo lett volna. Mindig volt valami ami nem passzolt bele a terveinkbe. Vagy volt egy szep epulet fold nelkul, vagy volt ugyan egy kis terulet de a haz romokban hevert.
Ami esetleg szoba johetett volna annak csillagaszati iranyarat adtak meg. Ugyhogy a kezdeti nagy lelekesedes egy kis szomorusaggal vegyitve szep lassan apadni kezdett. 

Mostmar bartan kijelenthetjuk egy tanyavasarlas nagyon nehez es korulmenyes dolog!
Csak keresgeltunk es telt mult az ido. 2014-re mar egyre kevesebb lett a remeny egy sajat videki kis otthonra. Az igazsaghoz hozza tartozik az is, hogy a megvalositas eleg hadilabon allt. Tobb dolog is nagyon megnehezitette a vasarlast,de legfokepp a tobb sebbol verzo uj magyar foldtorveny. Ez az intezkedes szinte ellehetetlenitette a hozzank hasonlo "halando"  magyar allampolgart az 1 hektar feletti ingatlanok megvasarlasara iranyulo erofesziteseiben. Makacsan kuzdottunk, nem adtuk fel,de a remeny evrol evre mindig kicsit kevesebb lett. 2015-ben  elvegeztuk azt a sok felesleges iskolat es tanfolyamot, amit kernek egy uj foldet vasarolni szandekozotol. Vegre megint egy lepessel kozelebb kerultunk ahhoz, hogy nagysokara tanyatulajdonosok legyunk. Az attorest akkor ertuk el, mikor egy internetes portalon talaltunk egy tanyat viszonylag nagy folddel, amelyen mar el lehetett volna kezdeni a szarnyprobalgatast. Beleeltuk magunkat ebbe a projektbe, talan vegre hat ev utan sikerul egy kis tanyat vennunk.
Bacs Kiskun megyebol szarmazunk, ez a tanya is itt volt. Mire erdemben meg tudtunk volna egyezni a tulajjal,addig egy budapesti illeto racsapott az ingatlanra. Egyszeruen nem hittuk el, miota vartunk mar egy ilyen lehetosegre es most sem jott ossze. Nem nagyon tudtunk mit kezdeni ezzel az erzessel, csak nagy uresseget ereztunk es azt gondoltuk itt es most feladjuk. A kezdeti sokk utan par hettel, ugy dontottunk,hogy eleg a nyavajgasbol es onsajnalatbol, teljesen masik oldalrol fogjuk megkozeliteni a helyzetet. Arra jutottunk, lehet,hogy nagyon eroszakosan akartuk ezt az egeszet azert nem jott ossze. Talan a jo Isten is akarja,hogy meglegyen a tanyank,de nem itt, nem most. Ugymond szabadjara engedtuk ezt a dolgot,majd eljon az ido,amikor el kell jonnie. Hiaba siettetjuk az nem fog elobb jonni csak,amikor elrendeltetik. Teltek a honapok, vitt minket a sodras. Bar meg mindig szerettunk volna egy kis kuckot magunknak,mar nem keresgeltunk olyan hevvel, mint elotte. 


(Folyt. kov...) 

3 megjegyzés: